Sessió sobre redes sociales

Les xarxes socials estan molt bé per mantenir contacte amb gent llunyana, per comunicar-se, per retrobar-se amb gent amb la que feia temps no tenies cap relació. Però, també, són una font mals de cap i d’abusos que no podem oblidar. Hem de ser molt sensibles en aquest tema. Els Mossos d’Esquadra van donar una sessió als alumnes de 4t d’ESO posant l’èmfasi en els delictes -per mal ús- que es poden cometre a les xarxes.

Entre d’altres aspectes, els Mossos d’Esquadra van citar algunes faltes que poden constituir delicte quan es publiquen a les xarxes socials. Van citar les faltes de respecte, l’odi, la xenofòbia, la publicació de fotografies, el masclisme i la pornografia. Un pot pensar que les xarxes socials ofereixen intimitat, discreció i anonimat. Res més lluny.  Una de les conseqüències és que és molt difícil esborrar la traça que has deixat amb aquest tipus de comportament ja que, de seguida, les coses poc apropiades tendeixen a expandir-se. Van explicar casos reals de nois que avui són al reformatori per cometre faltes greus a través d’aquestes plataformes i de les sancions econòmiques que han hagut d’enfrontar-se els seus pares.

La sessió va ser un bon toc d’atenció als nostres alumnes ja que, sovint, no tenim consciència del mal que podem fer amb alguns comentaris. Hem de procurar ser molt responsables i atents quan publiquem alguna cosa a les xarxes.