ExI – Educar per innovar. “Saltem, cantem, reciclem”

A Les Alzines desenvolupem el pensament creatiu i l’actitud emprenedora a través del projectes d’emprenovació.

Els projectes d’emprenovació treballen els continguts curriculars de l’àrea de medi social i natural, partint de les competències bàsiques i a través del treball cooperatiu, les intel·ligències múltiples, les habilitats de pensament, tècniques de creativitat i els barrets per pensar d’Edward de Bono. Sempre es proposa un repte a l’alumne. Un dels projectes d’emprenovació de segon de primària s’anomena “SALTEM, CANTEM, RECICLEM”. El repte d’aquest projecte és inventar-se una cançó sobre un contenidor que ens recordi com reciclar.

Es comença amb una experiència divertidíssima. L’Agència de Residus de Catalunya ens porta un inflable gegant per tal d’aprendre com es fa la recollida selectiva. Així, de forma lúdica i divertida, les alumnes aprenen els conceptes bàsics del reciclatge. Al llarg del projecte, es fan activitats de tot tipus, com per exemple: fer paper reciclat, mapes mentals sobre els contenidors, construir una caseta amb capses de cereals… i, fins i tot, un concurs de fotografia.

Els alumnes arriben al producte final després d’unes quantes sessions de classe i el resultat són un munt de cançons ben diferents que ens ajuden a comunicar els conceptes bàsics de la recollida selectiva i que fomenten la participació de tots nosaltres.