Els Pastorets de Les Alzines

Cada any, quan tots som a casa lluny del fred de l’hivern; quan tots ens preparem per viure les Festes de Nadal fent del nostre piset un lloc alegre engalanat amb tons vermells, blancs i verds… a Les Alzines es prepara una cosa ben diferent. Les alumnes de 4t d’ESO fan ús de tot el seu esforç i tota la seva dedicació buscant fer-se dignes de seguir, un any més, representant el Nadal de fa 2000 anys posant-se a la pell dels pastors.

Com és costum, totes les grans coses comencen per petits detalls: passant pels nervis del càsting arribem a la constància necessària dels assajos. Dia rere dia, assaig rere assaig, amb fortalesa, esforç i, sobretot,  compromís i constància. El més important, però, és aprendre les unes de les altres. Tot això ens porta a l’obra: pujar dalt de l’escenari amb l’objectiu de fer còmplices a tots els qui seuen a les butaques del teatre.

L’obra és fruit de moltes mans i moltes hores. Moltes professores, moltes alumnes i hores de patis “plenes” d’assajos! Però no són tan sols les mans i les hores de les que surten a escena sinó també de totes aquelles que segueixen els passos ben a prop: apuntadores, sempre pacients i alerta; maquillatge i vestuari, capaces de transformar l’aspecte d’alumnes corrents en personatges d’un context remot totalment diferent al que vivim; les que porten l”attrezzo” que, amb les seves mans i una mica de força van transformar un senzill pedestal de fusta en autèntics paisatges que defineixen el camí dels pastors, etc. Un punt molt important per a les actrius és aprendre a actuar tot i no parlar, i els personatges secundaris ho acompleixen amb èxit. Entre totes es constitueix el marc de la representació i totes són imprescindibles perquè l’espectacle continuï.