Dóna sang, suma’t i salva vides!

En el món actual, el treball interdisciplinari i contextualitzat és prioritari per despertar interès i ganes d’aprendre a les nostres aules. Ja fa uns anys, que des del nostre col·legi, amb el projecte Girona somriu amb Les Alzines!, sortim al carrer a aprendre fent i donant. És per a això, que aquest any  les alumnes de 3r ESO han dedicat part de les seves hores de Biologia, Tecnologia i Matemàtiques a muntar una Campanya de donació de Sang. Tot va començar amb una sessió sensibilitzadora del banc de sang, així va quedar clar que Tu ets l’única fàbrica de sang!

Poc a poc, han anat descobrint i coneixent l’aparell circulatori: components, funcions, relacions amb d’altres aparells… També han pogut conèixer estadístiques i dades sobre la sang que es necessita a Girona i a Catalunya, els donants que hi ha, etc. La tecnologia ha estat la nostra gran eina a l’hora de preparar la campanya.

A l’aula, les alumnes han dissenyat i creat un logo i un eslògan, han fet i gravat la seva pròpia falca de ràdio i han buscat llocs i persones de l’entorn per difondre la campanya. També han sortit al carrer a buscar donants. Tot ho han fet amb suport d’un portfoli i utilitzant la tècnica dels sis barrets per pensar, les rutines i destreses de pensament. Al final no ha faltat l’avaluació del projecte per a poder millorar-lo repetir-lo el curs vinent.

Ara només falta que arribi el dia! Tots aquells que tinguin les condicions adequades i vulguin podran venir a Les Alzines a donar sang i rebran l’obsequi que les mateixes alumnes de 3r ESO han preparat a l’aula.